Den tilfeldige rockestjernen

2015

Den tilfeldige rockestjernen er en musikkdokumentar som forteller historien om det ikoniske rockebandet Kaizers Orchestra, sett gjennom øynene til bandmedlemmet Helge Risa - 'mannen med gassmasken'. Helge ble trukket inn i den magiske verden til Kaizers Orchestra av bandets grunnleggere; Janove Ottesen og Geir Zahl. De lokket Helge bort fra lærerstudiene, han var nemlig den eneste de kjente som kunne spille orgel og trekkspill. Helge hadde egentlig aldri drømt om å bli rockestjerne, og han likte ikke engang rock. I Den tilfeldige rockestjernen, er Helge fanget i et univers han selv har bidratt til å skape.

Inspirasjonen til filmen er hentet fra bandets egen estetikk, noe som bidrar til å skape en glidende overgang mellom virkelighet og fantasi. Filmen omfatter både iscenesatte opptak og arkivopptak og sett med 'flue på veggen' øyne. Vi følger bandet backstage som de er i ferd med å opptre på Operaen. På sin vei til scenen, er Helge atskilt fra de andre og befinner seg i et fiktivt univers. Han reiser gjennom forskjellige album i Kaizers historie - fører oss til ulike kapitler av dokumentarisk materiale fortalt gjennom ulike filmatiske uttrykk inspirert av bandet. På denne reisen får vi et glimt av en liten bit av den norske rockehistorien - fra Kaizers begynnelse i et øvingsrom på lærerskolen til utsolgte konserter i operaen 12 år senere

Leif Igor Devold
Leiv Igor Devold (f. 1977) har en Master of Arts i filmregi fra Den polske filmskolen i Lodz og har i mange år undervist i dokumentarfilm på Høgskolen i Lillehammer. Han driver selskapet Aurora Film og har tidligere vært manusforfatter og produsent på flere dokumentarer og kortfilmer.

Regi: Leiv Igor Devold

Manus: Leiv Igor Devold, Rune S. Thorud

Selskap: Medieoperatørene AS

Produsent: Ingvil Giske

Foto: Grzegorz Korczak, Nils Petter Devold Midtun, Piotr Niemyjski og Karl Erik Brøndbo

Klipp: Christoffer Heie

Musikk: Kaizers Orchestra

Med: Helge Risa, Janove Ottesen, Geir Zahl, Terje Winterstø Røthing, Rune Solheim og Øyvind Storesund.

Lengde: 1 t. 27 min.

Int.title: The Accidental Rock Star

Distributør: Tour de Force

Kinopremiere: 13. mars 2015 (NO)